Tuesday, 12 February 2013

what should i do??

salam sume, untuk first post ni... urmmm... urmm.. ok i dont know what to write actually, tp just nk cite pasal perasaan n pengalaman kene handle kakak kawen.. ahaa! korang ingat b2b (bride to be) je ke neves kalau nk kawen ni... kalau adik dye yg tolong buat keje, adik dye pon neves la jugak.. lagi2 ak yg kuat gelabah ni ok maksudnye tgh neves skrg...

ok ape kene buat? Kak Nor nk kawen 2 Mac 2013 ni which mean lagi 18 hari la kan nak naik pelamin... ok maksudnye sape yg buat pelamin tu kalau dye naik pelamin? oh gosh! kak nor suro ak design pelamin dye.. dye kate takmo la pelamin extravaganzzzzz sangattt yg penting boleh guna ntk amek pic family n sedara mara, kerabat dye n sape2 lah yg berkenaan...

tp memandangkan kak nor suro asip buat, so kalau asip n team (Asip, Firdaus, Myra, Mira, Syana) kene buat pelamin maksudnye takde makne nye lah nk buat simple khenzz... kalau asip n fir punyer kerja maksudnye harus stunning! gitewwww...

ok untuk wedding kak nor, few task yg kene buat
1) design n buat pelamin kak nor
2) buat bunga tangan/ hand bouquet belah pengantin perempuan (Pink)
3) buat bunga tangan/ hand bouqet belah pengantin laki (Purple)
4) tolong hias meja candy buffet dye... (kek sume dye dah order, kene design n susun n jaga je)
5) wedding board

TOTAL BUDGET: MYR 300 sahaja....

ok now #pitam...  kak nor kate asip buat simple2 sudah... ok maksudnye 5 task for MYR 300... ok kerlasss kakak aku suro ak main budget2... ak ni dah la jenis boros klu shopping haaa nangesss macam lupe jalan balik umah tu mane... ok now camner kite nak ber budget ni yer kakak2 yg dah kawen n DYI pelamin n bunga tangan uols... ak ni baru 21 taun... handle mende ni, nak ketaq lutut pon ade... ok now asip take the challenge n kite g google sat nak cedok idea...

ok sape yg ade idea please kongsi.... kong xi kong xi kong xi niii.... ahaaa mentang2 raya cina meriah pulak cik adik... ewaaahhh!

No comments:

Post a comment